OKB nieuwsbrief november 2017

Terugblik speeltuinseizoen 2017

Het zit er weer op wat betreft het speeltuinseizoen 2017. Op zondag 29 oktober was de laatste speeldag en vanaf nu tot aan de opening in april volgend jaar krijgen onze speeltoestellen rust en worden ze onder handen genomen door de vrijwilligers van onze onderhoudsploeg. Zij hebben weer een lange lijst met werkzaamheden opgesteld waar zij deze winterperiode mee aan de slag gaan.

De precieze cijfers zijn nog niet binnen, maar het lijkt er op dat we ook dit jaar weer een prima seizoen gedraaid hebben. Het weer kan dit seizoen gerust wisselend genoemd worden met een mooi voorjaar, een matige maar ook niet slechte zomer, en een kletsnat september waarin we vaak helaas niet open konden (de eendjes zwommen zelfs in de tuin). Gemiddeld zal het vermoedelijk in balans zijn met elkaar zodat we een vergelijkbare hoeveelheid bezoekers hebben gezien als afgelopen jaren.

Zijn er dan nog andere zaken het vermelden waard? Jazeker! Het hele seizoen hebben de kinderen kunnen genieten van een aantal nieuwe speeltoestellen. Ze hadden misschien niet het overweldigende succes dat het springkussen een aantal jaar geleden bij de introductie had, maar ze hebben wel direct een vaste plek kunnen veroveren binnen onze speeltuin. Wij en onze bezoekers zijn er in ieder geval blij mee. En…het is nu eindelijk mogelijk om te pinnen in de OKB. Na het jaren uitgesteld te hebben en de vraag ernaar jaarlijks te hebben zien toenemen, beschikken we sinds begin september eindelijk over een pinautomaat. Daarnaast zijn we dit seizoen begonnen met de verkoop van onze eigen OKB cadeaubonnen en de verkoop van vers fruit in het wachthuisje.

Het vrijwilligerstekort was groot dit seizoen

We hadden dit seizoen helaas ook te kampen met een nijpend tekort aan vrijwilligers, met name aan speeltuinwachten voor in het wachthuisje, waardoor het dreigde dat we niet iedere dag open zouden kunnen gaan. Dankzij herhaalde oproepen zijn er gelukkig gedurende het seizoen verschillende mensen bijgekomen, maar het probleem is nog niet definitief opgelost.

Wij kunnen voor verschillende commissies nog hard hulp gebruiken. Onze activiteitencommissie zoekt per direct nog verschillende mensen voor de organisatie van evenementen zoals het Sinterklaasfeest, de speeltuinwachten zoeken goede nieuwe krachten voor het volgende seizoen, onze oud papier ploeg kan nieuwe gezichten gebruiken en ons communicatieteam zoekt uitbreiding en een nieuwe coördinator. Wil je ook een steentje bijdragen aan de leukste speeltuin van Alkmaar en omstreken? Meld je dan aan via info@speeltuinokb.nl

Geef je e-mailadres door voor de digitale nieuwsbrief

Wist je dat wij onze nieuwsbrief ook via e-mail versturen? Nee? Dat betekent waarschijnlijk dat we óf geen e-mailadres van je hebben óf dat het e-mailadres dat we van je hebben niet (meer) werkt. Geef het vooral door via info@speeltuinokb.nl, dan verwerken we dat op tijd voor het nieuwe seizoen.