Wijziging inzameling oud papier en karton

Er zullen dingen veranderen aan de manier waarop de OKB oud papier en karton ophaalt. Zaterdag 13 oktober was de laatste keer dat het OKB-team het oud papier en karton in dozen heeft opgehaald. In de nieuwe situatie komt de OKB nog steeds het papier ophalen, alleen worden dan de blauwe rolcontainers geleegd. Per ophaalronde krijgt de OKB een vaste vergoeding. Op deze manier behouden wij onze inkomsten.

Als u woont in de wijk waar wij het papier nu ophalen, heeft u hier waarschijnlijk al een brief over gehad van Stadswerk. Deze veranderingen zijn in goed overleg met de OKB bepaald. In een groot deel van de wijk waar wij nu papier en karton ophalen blijven wij dit ook ophalen. Bewoners die een eigen blauwe rolcontainer krijgen kunnen hun papier daar in kwijt en bewoners die geen rolcontainer krijgen kunnen gebruikmaken van ondergrondse containers in de buurt.

In de buurten waar Stadswerk het papier al in de blauwe containers ophaalde, komen wij niet meer: Scheldestraat, Biesboschstraat en De Friese Poort. Hier komt voortaan alleen nog Stadswerk. De opbrengsten hiervan gaan wel nog steeds naar de speeltuin, dus deze verkleining van onze taak heeft voor ons geen financiële gevolgen.

Ook bij de Slotlaan en de Kasteellaan (in Oudorp) en in de Zeswielen komen wij niet meer. Ook hiervoor geldt dat de opbrengsten nog steeds naar de speeltuin gaan.

Op de kaart hieronder kunt u zien in welke twee wijken we het oud papier in de blauwe containers ophalen.

Het OKB-team haalt voor het eerst op zaterdag 17 november het papier op de nieuwe manier op.

De container die op het terrein van de speeltuin staat wordt ook kort na 13 oktober verwijderd. U kunt vanaf dat moment uw oud papier en karton dus niet meer bij de speeltuin langsbrengen. Specifieke informatie over uw situatie staat in de brief die u van Stadswerk hebt gekregen. Ook voor het verwijderen van de container geldt dat wij hier nog steeds een vergoeding voor krijgen, dus ook deze verkleining van onze taak heeft voor ons geen financiële gevolgen.

Laatste keer oud papier ophalen door de OKB

We bedanken al onze trouwe vrijwilligers die sinds jaar en dag door weer en wind op de vroege zaterdagochtend op pad gingen om je te verlossen van je oud papier en karton! Dank jullie wel!